Alfa Romeo Mito - Бъдещият мъник на Alfa

Миналата година Alfa Romeo представи нещо уникално на пазара за спортни автомобили, а именно своя 8C Competizione. Елегантните и плавни линии на колата показаха, че това ще бъде новият дизайнерски език на компанията. Сега и новият хечбек на Alfa Romeo, наречен за по-кратко Mito, ще сподели същата тази концепция – което автоматично си означава, че автомобилът ще бъде наистина красив. Това си личи до голяма степен и по снимката, предоставена от колегите от www.motorauthority.com.

Подготвен да се появи по време на предстояща презентация на 18 и 19 март, новият Junior е наречен на историческата връзка на Alfa Romeo с Милано и дома на Fiat в Торино, откъдето се получава и това Mito. Името се очаква да бъде ползвано и в серийния вариант на автомобила и би трябвало да помогне на смалената Alfa да се пребори със сочения за основен конкурент Mini. Първите доставки на новата кола ще бъдат направени в Италия през септември, като останалата част от Европейския съюз ще може да се радва на модела към края на годината след автомобилното изложение в Париж.

Хечбекът Mito е базиран на платформата на Fiat Grande Punto и ще бъде най-малкият сериен модел на Alfa. Управлението би трябвало да бъде подобрено спрямо донора Fiat благодарение на пренастроеното окачване на Alfa.

Няколко вариант и типа двигатели се предвиждат за Mito, като ще има дори и 1.4-литров бензинов двигател с мощност от 95 к.с., както и 1.4-литров Multitair агрегат с мощност от 105 к.с., куплиран с шестстепенна трансмисия. 1.4-литровият Multitair с турбо пък ще произвежда между 135 и 165 к.с.Нещо като свързващо звено между двата малко по-потентни агрегата ще бъде 1.6-литров дизел с мощност от 120 к.с. Върхът на гамата обаче ще бъде 1.8-литров турбо мотор, който ще може да се похвали с 230 к.с. и вероятно да носи логото GTA.

Стилът на новия хечбек ще бъде предимно базиран на 8CCompetizione, като това важи до голяма степен за предницата и задницата. Отпред например ще доминират същите по-обли форми и ниски въздухозаборници, както и запазеният триъгълник. Отзад пък са запазени кръглите фарове и стилът Kammback с интегриран заден дифузьор, като това ще бъде своебразна реминисценция към по-големия и спортен брат на Mito.

Снимката показва една от последните компютърни графики на бъдещия Junior, която показва именно гореописаните качества. Отвътре вероятно също ще има доста прилики с 8C Competizione – например въглеродните влакна в арматурното табло и инструментите, конзолата и волана.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини