Кабинетът се пази от народната любов

21-ви февруари наближава /тогава ще има протестен митинг на обединената опозиция/ и в редиците на тройната коалиция започна да се усеща леко напрежение.

Премиерът Сергей Станишев обвини опозицията, че нейните мотиви за вот на недоверие към правителството са лековати и несъстоятелни, като не пропусна да се застрахова, че това не означава, че проблемът с корупцията „няма чуваемост" в обществото, тъй като темата е много чувствителна.

Станишев е подчертал, че докладът на Европейската комисия отчитал напредък. В борбата с корупцията правителството виждало като основен партньор българското общество, а не парламентарната или извънпарламентарната опозиция.

Моралните основания на опозицията за подобен вот са „силно укорими", каза още премиерът.

Според министър-председателя целта на вота е да се провери стабилността на мнозинството след отделянето на групата на Българска нова демокрация (БНД).

Станишев се похвали, че е разпоредил на министъра на вътрешните работи да вземе всички законови мерки за гарантиране на сигурността и на спокойната работа на Народното събрание по време на дискусията по вота на недоверие.

По неговите думи, стремежът на организаторите на предстоящия протестен митинг не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини