5000 лв. глоба за майка, хвърлила бебе в тоалетна

5000 лв. глоба ще плати майка, захвърлила новороденото си бебе в тоалетна.

Това реши Габровският окръжен съд, съобщи БТА. Случаят е от март миналата година, когато 36-годишната Тодорка Денева роди момиченце в тоалетната на цех "Пресукален" в местната текстилна фирма "Мак" и го захвърли в чувал с отпадъци. Работници откриха детето.

Тогава то бе откарано до местната болница и животът му бе спасен. Момиченцето бе кръстено Мартина. Директорът на фирмата й занесе подаръци и подпомогна със средства самото отделение, а началникът на цеха пожела да стане кръстник. Майката обаче не поиска да я види и по-късно Мартина бе осиновена, съобщи "Фокус".

Решението на Габровския съд е окончателно и не подлежи на обжалване, каза Стела Цонева от пресслужбата на съда. Тя обясни, че същото административно наказание е било определено през ноември 2007 г. от Габровския районен съд, а майката е обжалвала. Наказателното дело е от административен характер, а наложената глоба е максималната, която предвижда законът, каза Цонева. Тодорка Денева е призната за виновна по член 137 от Наказателния кодекс, а първоинстанционният съд я е освободил от наказателна отговорност на основание на член 78.
Пробация за две години бе наказанието на 33-годишна майка, която бе призната за виновна в умишлено умъртвяване на новороденото си момченце.

Миналата година жена роди в тоалетна на "Пирогов" и изчезна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини