Русия насочва ракетите си към Полша и Чехия

Руският президент Владимир Путин „блъскал като роб, пратен на галерите, от сутрин до мрак" по време на двата си мандата в Кремъл. Това признание направи самият той по време на последната си пресконференция след осем години начело на Русия. Очаква се на 2 март руснаците да изберат за държавен глава Дмитрий Медведев, който беше подкрепен за поста от настоящия руски президент.


Владимир Путин призна, че двойният президентски мандат му е коствал много сили и го е отдалечил от нормалния човешки живот, в който той обича спорта и класическата музика. Той бил готов след двата си мандата на президентския пост да стане премиер.


„Има достатъчно прерогативи и ние с Медведев ще си ги поделим", обяви Путин. Руският държавен глава потвърди решимостта на страната му да не се поддава на натиск от Запада, да не приема ултиматуми и да не търпи нравоучения. Русия нямало да пренасочва ракетите си срещу нито една държава, без да има необходимост, но Москва щяла да бъде принудена да го направи, ако Украйна се присъедини към НАТО.


Путин предупреди, че руските ракети ще бъдат насочени към Чехия и Полша, ако те приютят елементи от американския противоракетен щит.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини