Внесоха 4-тия вот на недоверие към кабинета

Парламентарната опозиция внесе в деловодството на Народното събрание искането за вот на недоверие към кабинета.


Припомняне, искането на парламентарната опозиция, което беше инициирано от Демократи за силна България, е мотивирано с корупционните практики в управлението на страната.

Постигнато е съгласие кои са областите на корупционни практики в управлението на страната, които ще бъдат посочени в мотивите за вота на недоверие.

Като пример депутатът Веселин Методиев от ДСБ посочи инфраструктурата с всички нейни аспекти - енергетика, пътища, транспорт, регионално развитие, благоустройство.

Независимият депутат Лъчезар Иванов допълни, че ще бъде застъпена и корупцията в здравеопазването и в МВР.


Татяна Калканова от Българска нова демокрация подчерта като аргумент за исканото недоверие към управляващите липсата на политическа воля да се преодолее корупцията по високите етажи на властта и липсата на воля да бъде създадена необходимата организация или институция, която да доведе до резултати.


Димитър Йорданов от ОДС добави, че в мотивите за вота ще бъде застъпена и корупцията в Министерския съвет и управляващото мнозинство, тъй като, както поясни той, „антикорупционни текстове се отхвърлят, а корупционни се приемат, внесени от това правителство".

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини