Мрежа за детска порнография разбиха в Италия

Италианската полиция арестува днес петима души и започна разследване срещу 110-има в голяма операция срещу престъпна мрежа за разпространение на детска порнография по интернет, в която са замесени тайландски граждани, предадоха агенциите.

Полицията в сицилианския град Сиракуза, където е започнало разследването, заяви, че в страната са извършени десетки акции срещу италиански граждани, заподозрени в участие в престъпна организация, която цели да разпространява детска порнография.

Италианската агенция АНСА добавя, че сред арестуваните днес е 55-годишен университетски преподавател. Той бил задържан на римското летище "Леонардо да Винчи", където пристигнал с полет от Банкок. Полицията иззела от мъжа видеозаписи, за които се предполага, че са заснети в Тайланд.

Прокурорите от Сиракуза, които предприели разследването, работят заедно с тайландските власти, за да идентифицират децата, снимани от престъпната мрежа.

Конфискувани са десетки видеозаписи, които показват сексуално насилие над деца на възраст от 3 до 12 години, повечето от които са от Източна Европа.

Прокурорите в Сиракуза работят с Интерпол и тайландските власти за установяване на самоличността на замесените деца.


Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини