Apple ще се включи в пазара на гейм конзоли

На 5 февруари представители на американския технологичен гигант Apple са подали във ведомството по регистрация на търговски марки в САЩ искане за разширение на бренда Apple.
Под тази марка вече ще се предлагат детски играчки, игри, както и предмети, свързани с игрите.


Сред конкретните планове на компанията са, да развива бизнес с портативни устройства за видео игри, игрални автомати, включително и модели с LCD - екрани, устройства за електронно обучение и др.

Сред посочените категории попадат и портативните игрови конзоли, което означава, че Apple може да пусне на пазара конкурент на PlayStation Portable от Sony.


Във връзка с новината се оформиха три основни групи от коментари: че Apple е подала документите за всеки случай, но без конкретни планове, че компанията ще прави игри за телеприставката Apple TV, както и че е възможно гигантът да стъпи на пазара на гейм конзоли - една сфера, в която до скоро нямаше видим интерес.


Ако последното се случи, най-вероятно ще станем свидетели на сериозно разместване в сегмента на игровите приставки, тъй като ръководената от Стив Джобс компания притежава потенциала да се превърне в конкурент на трите големи - Sony, Microsoft и Nindando.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини