18-годишна, студентка, проститутка

Лаура Д. е само на 18, когато се записва в един от парижките университети. Дотук добре, но "висшето", знаем, струва скъпо, а без стипендия и само с гадната работа, която бачкаш за жълти стотинки, качеството ти на живот е като това на клошарите. Затова: кажете „аdieu" на невинността и си потърсете клиент в интернет.

Речено – сторено! Именно така си помислила и тинейджърката Лаура и с това си решение, според немското списание „Spiegel", тя съвсем не е единствена. По данни на местната полиция поне 20 000 френски студентки си плащат наемите, учебниците, таксите и храната, като всяка вечер успешно се превръщат в "масажистки" или "компаньонки".

От студентската организация SUD смятат, че тези цифри са занижени. По нейна информация студентките, които се занимават с проституция в страната на галите, са около 40 000.

Причините да се отдадеш на подобен занаят са (както винаги) комплексни: мама и татко не дават достатъчно пари, не можеш вече да издържаш мизерията в общежитието, пък и лесните пари и авантюрите са съблазнителни. Колегите и без това само искат да ти бръкнат под полата, но сега поне можеш нещо да спечелиш от цялата работа.

Не е лесно да знаеш, че не можеш да финансираш следването си още преди да си взела и първия си изпит, затова трябва да се помъчиш да изкараш някой лев, пък да става каквото ще.

„В метрото треперех от страх да не би да мине контрола и се питах всекидневно как ще преживея до края на месеца", разказва Лаура в нейната наскоро публикувана книга „Mes chères études"(Моето скъпо следване).

На колегите не можеш да разкажеш нищо. За финансовите ти проблеми никой не иска и да знае. Просто отказваш да излизаш по барове, казваш, че си уморена и отиваш да учиш.

Всичко това се преживява без проблеми, само „ако имах нещо за ядене", продължава Лаура.

И така стигаш до интернет. Почваш да сърфираш, да търсиш изход и така постепенно стигаш до първия си клиент. Мъжете, с които си имаш работа (поне във Франция е така), са между 40 и 60 годишни. Те си търсят „млади жени", желаят „нежни часове" и „масажи", а на момичетата им трябват спешно пари.

„Във всеки един живот има една нощ, в която човек пораства много бързо. След нея вече нищо не е като преди. Сбогом, невинност", пише Лаура в книгата си.

След това започва двойнственият живот. 2-3 пъти на месец студентките се срещат с женени мъже на средна възраст и заработват доста добре. Първият клиент на Лаура се казва Джо и е на 50. В интернет-обявата си Джо иска само масаж, но в хотелската стая иска и нещо повече. Лаура се съгласява и припечелва 250 евро за една вечер.

Франция далеч не е единствената европейска страна, която има подобни проблеми. Темата е добре позната и в съседна Англия. Една студия на университета в град Кингстън е стигнала до извода, че за периода 2000 - 2006 г. броят на студентите, които си плащат таксите с помощта на секс услуги, се е увеличил с цели 50 %.

10 % от английската академична младеж са потвърдили, че имат колежки, които работят като стриптизьорки, масажистки и проститутки.

В България засега подобни студии май не са правени. Дали вече не ни е време?

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини