Хардпорно по държавната телевизия

Обществените холандски телевизионни канали BNN и VPRO са взели решение да включат в програмите си за февруари и порнофилм.

Това съобщава Dutch News.

В събота, 23 февруари, веднага след полунощ обществените телевизионни канали ще излъчат филма „Дълбокото гърло" („Deep Throat"). Освен легендарната порнолента, телевизиите ще покажат и документален филм за порнографската индустрия.

„Порното по обществените телевизии е възможно. Гордеем се, че успяхме да подготвим тази специална вечер с VPRO", посочи Маартен Ван Дайк от BNN.

Филмът „Дълбокото гърло" е сниман през 1972 година и е един от най-популярните класически филми в историята на порноиндустрията. Името на лентата бързо се превръща в доста модно словосъчетание в поп културата и журналистическия жаргон, особено след като „Washington Post" нарича информатора по аферата „Уотъргейт" с псевдонима Deep Throat.

Сюжетът на филма: главната героиня, която досега е била твърде нещастна в сексуалния си живот, разбира, че клиторът й се намира в устата. Тя се отдава на страстен орален секс, за да открие идеалния си партньор и получи върховно удоволствие.

Решението на BNN и VPRO разгневи SGP (малка опозиционна християнска партия в холандския парламент) и провокира дискусии по няколко медии в страната.

От SGP смятат, че е недопустимо телевизионни оператори, финансирани от държавата, да излъчват порно.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини