"Български пощи" инвестират 980 000 евро в човешки капитал

980 000 евро ще бъдат инвестирани в обучение на служителите на "Български пощи" ЕАД. Българският пощенски оператор е спечелил проект заедно с оператори от Румъния, Украйна и Турция, за обучение на служители на пощите.

Посочената сума ще бъде превеждана в рамките на две години на траншове. Това стана ясно след подписването на споразумение между дружеството и синдикалните организации, предава агенция Фокус.

Освен това през март ще започне да действа и система за парични плащания чрез интернет. В 2/3 от пощите у нас има възможност за такива плащания. Само в 70 пощенски станции от 2 996 пък няма компютри. Миналата година в компютъризацията на пощите у нас бяха инвестирани значителни средства.

Освен това бяха инвестирани и средства в обучението на служителите на пощите в работа с компютри и специализирания софтуер.

От "Български пощи" планират да реализират т.нар. "корпоративна програма" за развитие на човешкия капитал. "Време е да погледнем на всички заети в "Български пощи" не просто като на работници, а като на човешки капитал", коментира главният изпълнителен директор на "Български пощи" Енцислав Харманджиев.

В тази корпоративна програма ще бъдат включени както политиката по доходите, така и квалификацията на служителите и други елементи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини