Мъжкият национален отбор по волейбол официално е на четвърто място в света

Българският национален отбор по волейбол при мъжете заема четвърто място в световната ранглиста на Международната федерация по волейбол.

Преди месец и половина родните "трикольори" завоюваха бронзовите медали от Световната купа в Япония и по този начин си спечелиха квота за Летните олимпийски игри в Пекин през август.

При последната класация на Международната федерация по волейбол България заемаше седма позиция, а сега се изкачва с три позиции.

Пред възпитаниците на Мартин Стоев в класацията са тимовете на Бразилия, Русия и САЩ.

В топ 10 са още отборите на Полша, Аржентина, Испания, която от 24-то място се изкачва на седмо, Сърбия, Пуерто Рико и Италия.

В класацията при женските национални отбори България губи три места и от 31-во пада на 34-то място. В тази класация начело са Бразилия, следвана от Италия, Куба, САЩ и Русия.

При младежите България е на 16-то място, като възпитаниците на Виктор Карагьозов губят шест места, след като досега бяха на 10-то място.

Тук лидери са Иран, Бразилия и Аржентина. При девойките пък България е на 51-та позиция, докато челните позиции са окупирани от Китай, Бразилия и Япония.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини