Motorola слага GPS и RFID в ултрамобилните си компютри

Един от най-продаваните мобилни компютри на Motorola Emb, MC70, се сдоби с GPS модул. Заедно с добавянето на GPS, към MC70 биват интегрирани и някои допълнителни характеристики като двумерен скенер, работещ на принципа на цифрова камера (2D Imager) с ярка DOT aiming способност за подобряване видимостта при експлоатация на открито, и SiRFstar III Chipset с интегрирана антена. Обновената версия на MC70 е напълно съвместима с моторолските API, SMDK и други софтуерни приложения, поддържани от предходните модели. Новият продукт отговаря на всички спецификации, характерни за досегашните устройства MC70 и позволява употребата на техните аксесоари.

До този момент от модела MC70 са доставени над 250,000 устройства, като това го поставя на първо място сред най-бързо продаващите се ултрамобилни компютри.

В началото на декември, 2007 г. Motorola Enterprise Mobility business официално оповести пускането на усъвършенстваната версия на индустриалните ръчни мобилни компютри от семейството MC9090, а именно MC9090-R8. За разлика от предходните версии MC9090-R8 притежава вградена линейно поларизирана RFID антена, която гарантира широк обхват на прочитане на RFID тагове. Мобилният компютрър е съгласуван с Европейския стандарт EN 300 220 (отличаващ се с честотен обхват от 869.5 MHz).





Подобно на другите членове на тази група индустриални компютри, MC9090-R8 е с висок клас на защита IP64 и е изключително устойчив на външни влияния (силна запрашеност и широк спектър от температурни колебания). Според drop спецификацията издържа на многократни изпускания от 1.8 метра височина. Позволява сканиране и прочитане на баркодове на принципа на цифрова камера (Imager based barcode scanner), а удобния и аеродинамичен „Gun" дизайн олеснява работата на оператора при интензивни сканиращи приложения . Новият мобилен компютър поддържа работа в безжични мрежи 802.11a/b/g и има вграден Bluetooth интерфейс. MC9090-R8 има 53 бутонна буквено-цифрова клавиатура и е напълно съвместим със съществуващите аксесоари за предходните MC9090 мобилни устройства.
Източник: digitalworld

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини