Камен Буров възражда помашката партия,предлагат му 10 бона за регистрацията й

Камен Буров,известен с това, че през 1993 г. регистрира помашка партия в България под надслова Демократическа партия на труда влиза отново в политиката. Буров отказва да продаде регистрацията партията си на привърженици на идеята за помашки етнос,които наддават до 10 бона за името на формацията. Партията не се продава,заяви категорично за Кърджали бг вести Буров.

Пред журналисти от Кърджали, заедно с координатора на формацията Исмаил Муса, Буров обяви,че в момента политически трусове клатят управлението и с очакват предсрочни избори. Той е готов да се коалира с партии,които са националноотговорни. Няма да се договяряме с формации, които защитават интересите на други държави,нито с такива като ВМРО, които проповядват откровен национализъм,подчерта Буров.

Той обяви, че иска родопчани да имат представителство във властта.Според Буров идеята за помашки етнос е жива и хората имат право на самоопределение. Той обещава,че влизайки в управлението ще осигури данъчни преференции за граничните райони. Цитира 31 постановление на МС от времето на Тодор Живков, според което,заплатите на родопчани бяха освободени от удръжки.

И сега има хора в парламента от ГЕРБ и ДПС,които представляват Родопите,но те не правят нищо,категоричен е Буров. Ще пуснем пипалата навсякъде! Той припомни,че партията му е учредена на 4 декември 1992 г., а на 18 март 1993 г. е регистрирана от Софийски градски съд докато той се обучава в САЩ. На изборите за 36-то Народно събрание тя взема 2 процента от гласовете и от 37 партии се класира единадесета поред.

Имаме силни позиции в чужбина сред емигранти и гастарбайтери,подчерта координаторът на формацията Исмаил Муса. Той посочи,че за 1 година е похарчил 50 000 евро само за самолетни билети за да обикаля електората.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини