Румен Овчаров: Първа промяна в БСП! Объркаха сметката с контролираните гласове

Първата промяна в БСП е вече факт. Председател на БСП никога досега не е отивал на балотаж. 300 гласа се контролират от "Позитано" и имаше предвидени 100 гласа, които трябваше да гарантират на Миков победа от първия тур. Това, виждаме, не се случи. Така че първата промяна е направена, заяви в "Събуди се" по Нова тв Румен Овчаров.

Когато едно ръководство не промени политиката за спад, няма как да станеш алтернатива на едно правителство, ако ти не си станал силна опозиция, каза още той. Никой досега председател на БСП, освен Жан Виденов, не е поел отговорност от първо лице, единствено число.

Овчаров коментира още слабостите на този конгрес на БСП. "Организационните слабости убиха политическата дискусия. Нямаше нито едно изказване на делегати на конгреса до закритото заседание. Изгониха журналистите, изгониха гостите и тогава се казаха съществените неща."

Нека да поздравим делегатите на конгреса за търпението, защото гласуването започна преди полунощ, каза още той. Надявам се, че другите кандидати, които искат промяна, да дадат гласа си за промяната, изрази индиректно преудпочитанията си Овчаров, не скривайки симпатията си към Корнелия Нинова. И продължи: "Когато за две години едно ръководство не може да формулира ясна опозиционност, няма как да станеш опозиция. Едни хора седят по трибунките и казват: Аз нося своята отговорност, и дотам. Съдържателните изказвания бяха при закрити врати и нито един журналист не ги чу. Делян Пеевски беше капката, която преля чашата. Аз не виждам някаква промяна. Една партия, за да стане алтернатива, трябва да стане опозиция. Алтернативата е в посока на идеите, които предлагаш - в организационен и кадрови план. Не може с лозунги. Трябва да се види промяната и да каже кой носи отговорност за това."

Ентусиазмът от управлението на ГЕРБ не е голям, завърши Овчаров

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини