Калояна и Станимир - без загубен гейм на републиканското по бадминтон

Калояна Налбантова и Станимир Терзиев от КФВС „Атлет“ завоюваха по три златни медала на Републиканското първенство по бадминтон за деца до 11 години. В Стара Загора и двамата се представиха на максимума на своите възможности и не дадоха нито един гейм на противниците си. Те спечелиха първо място на единично, на двойки и в смесена двойка заедно.

Калояна победи на финала съотборничката си Цветина Попиванова. Момичетата нямаха проблеми със съперничките си, надиграха ги и влязоха в здрава финална битка. Калояна завоюва златото. Цвети, която миналата година отпадна още в първи кръг, показа изключителен напредък, и се окичи със сребро.

Двете момичета завоюваха злато и в двойка и доказаха силата на първомайската школа.

При момичетата се състезаваше и 8-годишната Александра Василева, която въпреки възрастта си спечели 3 срещи и отпадна на осминафинал срещу поставената под номер 1 Мария Бояджиева от Русе.

Станимир Терзиев спечели злато и в двойка с Явор Христов от Стара Загора.

Всички останали от групата - Христо Костов, Стелян Нешев, Златомир Петков и Тодор Димитров също записаха победи – похвалиха се треньорите Илиян и Красимир Кръстеви – догодина, с изключение на Цвети и Станимир, те ще се състезават в същата възрастова група и се очаква да запишат още по-добри резултати. 

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини