Ученици от СОУ се представиха отлично на състезание за ученици с творчески заложби и компютърни умения

Асен Русев и Марияна Колева са класирани на призовите второ и трето място в две от категориите на състезанието „Аз мога – тук и сега!“. Цял отбор креативни млади хора от СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ мери сили  от 22 до 24 април с ученици от 8 до 12 клас, дошли от всички краища на България. Те участваха в шестото поред състезание „Аз мога – тук и сега!“ и показаха умения и знания в категориите „Компютърна презентация“, „Видеоклип“, „Графичен дизайн“, „Редизайн на уеб сайтове“, „Фотография“,„Програмиране“, „Frontend Development“.

Състезанието е възможност всички ученици от 8 до 12 клас, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби – разказа една от ръководителките на първомайските ученици Татяна Попова -  Целта е да се покаже потенциала и достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти в тази възрастова групова.

Това състезание е единственото по рода. Участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Така се поставят участниците в ситуация на реална разработка. Всяка една задача в съответните категории е прецизирана за възрастовата група и предварително съгласувана между журито. Времето за работа за всяка категория е различно - по преценка на журито, спрямо сложността и очакванията за поставената задача.

Строгото, но справедливо жури избра за победители авторите на най-добрите от най-добрите творби. Сред тях бяха Асен Русев от XI „а“ клас завоювал 2-ро място в категория "Видеоклип" и Марияна Колева от XII „а“ клас с 3-то място в категория "Графичен дизайн" - ученици в СОУ "Проф. д-р Асен Златаров". Сред отличените в топ 10 бяха и Атанаска Тенева от XI „а“ - в "Графичен дизайн" и Боряна Вълкова и Кристина Стоева от IX „а“ - в "Презентация". Достойно се представи и Симона Стоева от VIII „а“ също в категория "Презентация". За успеха си учениците благодарят на своите ръководители - г-жа Татяна Попова, г-жа Таня Сребрева и г-жа Ваня Георгиева.

Асен е изработил рекламно видео на езикови училища "Интелект", Марияна и Атанаска - лого, табели, визитни картички и плакат за училище, носещо името на състезанието, а Боряна, Кристина и Симона са подготвили рекламна презентация за електромобила Tesla 3.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини