Путин и Порошенко разговаряха по телефона

Президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко разговаряха по телефона за ситуацията в Югоизточна Украйна и съдбата на украинския военен пилот Надежда Савченко, предадоха ТАСС. Агенцията се позовава на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. В разговора беше обсъдено положението в Югоизточна Украйна и съдбата на Надежда Савченко, посочи Песков.

Той даде да се разбере, че в близките дни тя ще бъде посетена от представител на украинската генерална прокуратура, така и на генералното консулство на Украйна в Ростов на Дон.

Путин и Порошенко са обсъдили съдбата на двама руснаци. Станало е дума за Евгений Ерофеев и Александър Александров. Те бяха осъдени на 14 години затвор и конфискация на имущество от съд в Киев.

Те бяха признати за виновни, че са воювали на страната на проруските бунтовници срещу украинската армия в Донбас. Изнесени бяха данни, че те са били служители на руското военно разузнаване – ГРУ. Кремъл обаче отрече с мотива, че те са се уволнили месеци преди да бъдат задържани от украинските власти в Луганск.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини