Шефът на Пентагона пристигна на изненадваща визита в Ирак

Американският военен министър Аштън Картър пристигна на необявено посещение в Багдад, за да се срещне с американски военни командири и иракски официални лица и да обсъди с тях предоставянето на още помощ в борбата срещу терористите от ДАЕШ ("Ислямска държава"), която е възможно да включва и изпращането на повече американски войници, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на информация от официални лица.

Те се отказали да кажат какъв вид помощ ще бъде предложена, но са уточнили, че тя е възможно да включва още американски войници. 

Уточнява се, че Картър ще се срещне с иракския премиер Хайдер ал Абади и с иракския си колега Хале дал Обаиди, като ще обсъдят специфична допълнителна военна помощ, която САЩ могат да предоставят на иракското правителство.  

Иракската армия, обучавана от американски военни и подкрепяна от въздушни удари от предвожданата от САЩ коалиция, миналата седмица си върна региона на Хит, настъпвайки на север по протежение на долината на река Ефрат.

Иракското правителство определи Мосул, най-големия иракски град, който все още е под контрола на ДАЕШ, като следващата си голяма цел.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини