Отлично се представиха първомайските деца на Републиканското по бадминтон

    От проведеното в първите дни на април Републиканско първенство по бадминтон за деца до 13 години, първомайският КФВС „Атлет“ се завърна с 4 сребърни медала, като основен принос за това имаше Михаела Чепишева, завоювала 3 от тях.

    В състезанието участваха 147 състезатели от 20 клуба в страната, а срещите се проведоха в обновената зала в град Гълъбово. Първомай бше представен от Светослав Раев, Николай Давчев, Георги Манчев, Михаил Иванов, Нако Колев, Михаела Чепишева, Елеонора Иванова и Михаела Джакова.

    Всички те за пръв път се състезават в тази възрастова група.

    Михаела Чепишева беше единствената състезателка на турнира, достигнала до 3 финала и изигала 28 гейна за един ден, като за съжаление загуби и трите.

    Въпреки, че беше поставена под номер 2 в схемата, всичките ѝ среща от първи кръг бяха много трудни, но тя показа характер и ги спечели с 2:1 гейма. На финала се изправи срещу партньорката ѝ на двойки Михала Златанова от Бенковски (Пазараджик). Получи се много хубав мач, въпреки, че и двете бяха много изморени от програмата на състезанието. Победата остана за Златанова с 2:1 гейма, но спечелената част е първата на Миша срещу тази противничка и това дава повод за оптимизъм според треньора ѝ Илиян Кръстев.

    На финала на двойки момичетата излязоха изморени и очаквано загубиха от Михаела Палабойкова от Гълбово и Габриела Данкова от Разград.

    На смесени двойки Светослав Раев и Михаела Чепишева загубиха финала и останаха също със сребърен медал.

    Много добро класиране на сингъл направи и Елеонора Иванова, която достигна до четвъртфинал. Светослав Раев Също загуби на четвъртфинал.

    Преди две години на републиканското първенство в София, в тази възрастова група нашите състезатели отпадаха във първия или втория кръг. Тази година всеки от тях записа победа, имаме добри класирания и спечелихме 4 медала - доволни са треньорите Илиян и Красимир Кръстеви. 

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини