Хотели приспиват с храна

Над 200 хотела в света от веригата "Уестин" измислиха как да се харесат на гостите, които пристигат уморени от пътуването или имат да преодоляват значителна часова разлика.

С помощта на диетолози веригата подготви специално вечерно меню "Сладък сън", обогатено с аминокиселини, витамини и минерали, което действа успокояващо, отпускащо и благоприятства здравия сън, съобщи traveldailynews.com.

Целта е гостите да се отпуснат, да се наспят с удоволствие, а на сутринта да станат бодри и жизнени. Мотото е гостът да си тръгне от хотела в по-добро състояние на духа, отколкото при пристигането, коментира Браян Повинели, бранд мениджър на Westin Hotels & Resorts, която е част от веригата Starwood.

Менюто включва, например, дива сьомга на скара с киноа, поширани яйца върху аспержи, сладък грах с японската гъба шийтаке и салата табуле.

На гостите, които страдат от липса на апетит преди лягане, се предлагат пълнозърнести бисквити, соленки и кифлички, обезмаслено кисело мляко с мюсли, ядки.

На разположение на гостите са и богата гама билкови чайове, между които лавандула, мента, канела, маточина, джинджифил, лайка или корен валериана.

Менюто е било представено по повод Международния ден на съня миналата седмица

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини