В Дълбок извор садиха дръвчета в чест на Националния празник

    По нестандартен начин отбелязаха 3 март служителите на кметството в Дълбок извор - с тържествен митинг и с трудов ден за разкрасяване на парка.. 

    Най-напред отбелязаха тържествено Националния празник с митинг-концерт пред паметника на загиналите във войните в центъра на селото. Честването започна с молебен, отслужен от отец Георги, в памет на сражавалите се за свободата на България. С приветствие към присъстващите се обърна кметът Костадин Кротнев. Поднесени бяха венци на паметника на загиналите.

    В празничната програма се включиха от ученици на СИП „Приятели на словото” от ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий”, деца от детската градина. Пяха децата детската фолклорната група ”Изворче” и жените от Групата за изворен фолклор при НЧ „Пробуда“. Представиха се и децата от читалищната танцова формация и жените от танцовия клуб. Събитието завърши с голямо празнично хоро.

    След това служителите се отправиха към мястото отредено за парк.Групата ентусиасти, начело с кмета – Костадин Кротнев засаждиха рози, декоративни храсти и дръвчета.Инициативата "Засади дръвче, дари живот на природата" има за цел да облагороди парка и да го направи приятно място за отдих.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини