Mоuth донесе победа на Мила Георгиева в състезанието по спелуване

    Мила Георгиева се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 29.02.2016г. в СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Първомай, обл. Пловдив. Мила Георгиева спелува правилно думата mouth (уста) и победи Мария Димитрова,която се класира на второ място. И двете момичета се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Пловдив. Участниците преминаха 11 кръга преди да бъдат излъчени финалистите.

    Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

    Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години в 274 училища в страната се състезават от 27 февруари до 2 март 2016 г. Участниците се подготвят по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

    „500 думи са много, но не и невъзможно много за научаване от ученици в 5 и 6 клас, сподели преподавателката по английски език Анета Лозева – необходимо е децата да се мотивират, за да ги научат, а целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности“.

    В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ „Димитър Благоев“, гр. Велико Търново.

    parvomai.net

    Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини