Започват продажбите на смартфон струващ 4 долара

Колко струва свободата, поне мобилната? В Индия е точно 251 рупии или 4 долара. Срещу тази сума в страната скоро ще се продава най-евтиният смартфон в света - Freedom 251, съобщава онлайн изданието Engadget.

Устройството използва Android 5.1 Lollipop за своя операционна система. То има 4-инчов qHD IPS дисплей, 1GB оперативна памет и 8GB вградена памет, която може да се увеличава до 32GB чрез допълнителна карта. На предния панел има камера с 0.3 МР, а на задния сензорът е 3.2МР.

Телефонът използва 4-ядрен процесор, чийто производител остава неизвестен. Вградената батерия е с капацитет 1450mAh. Freedom 251 ще идва и с няколко предварително инсталирани приложения като WhatsApp, Facebook, YouTube и др. Сред приложенията ще е и специално за безопасност на жените, което ще има съвети и препоръки.

Устройството е разработено и се произвежда от компанията Ringing Bells. Проектът е част от инициативата "Създай в Индия" на местното правителство. Очаква се доставките на устройството да започнат на 30-ти юни т.г., а предварителните поръчки вече се приемат.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини