Няколко неочаквани открития за секса

Хората се интересуват от всичко свързано със секса откак свят светува, но когато учените се захванат с темата, откритията не закъсняват. Вече са изучени задълбочено различните ползи от секса като антидепресант, обезболяващо, имуностимулатор. Ето няколко от най-новите изследвания: 

Всъщност всичко е много сериозно​

На 22 януари американски лекари заявиха, че редовният орален секс води до голям риск от рак на гърлото, 22 пъти по-голям риск...

Изводът е направен след продължило 4 години изследване, в което участвали над 97 хиляди души. 

Един от папиломавирусите (HPV-16), свързан с рака на шийката на матката, при орален секс може да попасне в устната кухина и да доведе до появата на образувания в тъканите на езика, небцето и гърлото.

Наскоро вокалистът на Iron Maiden Брус Дикинсън предположи, че диагностицирания при него рак на езика е вследствие пристрастяването му към орален секс. "Всички се майтапят с Майкъл Дъглас, но всъщност всичко е много сериозно. Смятам, че хиляди хора са изложени на същата опасност заради оралния секс", предупреди музикантът. Майкъл Дъглас заяви, през 2013 г., че оралният секс е причина за неговия рак на гърлото. 

Количеството има значение

През януари излезе и резултатът от анкетата на британския сайт за онлайн запознанства IllicitEncounters.com. Според него, за повечето хора оптималния брой сексуални партньори през целия живот е 9. Иначе казано, 38 процента от жените и 37 процента от мъжете дали отговори между 8 и 12.

Шанс да забременееш

Американски учени съпоставили количеството секс в живота на жената с перспективите да роди дете. Изследователите правят извод, че колкото по-активен полов живот има двойката, толкова по-добре е подготвен организмът на жената за бременност и толкова по-добре се възприемат чуждите клетки - сперматозоидите, а после и ембрионът. Повишава се и вероятността за забременяване.

Ръководителят на научната група и главен автор на изследването Тирни Лоренц подчертава, че това е първото научно доказателство, че сексуалната активност може да допринесе до зачеване. "Получен е нов отговор на стария въпрос как сексът по време на фертилния период влияе на възможността да се забременее", казва тя.

 

Бирени мераци

В книгата на американскоия сексолог и семеен психотерапевт доктор Кат Ван Кърк "Решения за секса в брака: ръководство за запазване на Вашия сексуален живот" (The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life) има интересно твърдение. Бирата влияела благотворно на интимния живот. Според автора, тя дава на мъжете няколко преимущества в леглото: удължава половия акт; тъмното пиво е афродизиак и повишава либидото, повишава мъжката издръжливост. Е, французите твърдят същото за чаша червено вино, другаде вярват в "едно съдоразширяващо", Холивуд препоръчва шампанско с ягоди и сметана,... без коментар.

И все пак, колко пъти?

В края на миналата година излезе публикация с резултатите от ново изследване. Те се отнасят до женените двойки и тези, които имат постоянна връзка. Канадски психолози изследвали колко често хората правят секс при редовен полов живот. 

Така те достигнали до извода, че щастливите двойки средно веднъж в седмица се отдават на физическата си близост. По-голяма или по-малка от тази честота, според психолозите, по-рядко е свързана с щастливи отношения в двойката.  Анализът обхваща данни анкетирането на 30 хиляди американци през последните 40 години. 

 

Докато между честотата на сексуалната активност и щастието била открита зависимост, такава липсва, що се отнася до секса и парите. Доходите нямат значение, що се отнася до правенето на секс. Резултатите били еднакви при мъже и жени, млади и стари, новобрачни или с дългогодишна връзка. 

Нищо случайно по време на почивка

Американски учени анкетирали 850 жени от 18 до 50 год. относно отношението им към рискования секс по време на почивка, мотивите и склонността им към такова поведение и характерните за него ситуации. Участничките трябвало също да оценяват ръска при 23 сексуални практики. Разголеното облекло, чувството на увереност в себе си, желанието да се освободят от ежедневието и алкохолът ката понякога жените да правят неща. които не са очаквали от себе си...

Изследователите обобщават, че за секс с постоянен партньор са подходящи дългите почивки в морски курорт, а груповите екскурзии и обиколки по исторически забележителности предразполагат към случайни полови контакти.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини