Али Баджаклъ: „Политическите интереси бяха до 1 ноември, сега са интересите на хората“

Визитка: Али Дормуш Баджаклъ е на 40 години, роден в Буково. Средното си образоване е завършил в ПГСС „Васил Левски“. Има собствен бизнес – заедно с тримата си братя управлява търговски обект. Женен с две деца, казва, че има прекрасно семейство.

Той е новоизбраният кмет на село Буково. На балотажа победи съперника си с разлика от 2 гласа.

Спечелихте изборите в село Буково като кандидат на ПП ГЕРБ. Сега ще трябва да работите с Ангел Папазов, който беше политически съперник на ГЕРБ. Това притеснява ли Ви?

А.Б.: Политическите интереси бяха до 1 ноември. Сега на преден план излизат интересите на хората. Това го знае и Папазов, знам го и аз. Мисля, че съм контактен и умерен човек и когато е в интерес на хората мога да се разбера с всеки.

С какво спечелихте гласоподавателите?

А.Б. Имах по-позитивни мисли и идеи от другите кандидати. Виждам бъдещето на Буково в новите проекти за еко туризъм. Ще използваме програмите за развитие на селските райони.

Това ли ще са първите Ви стъпки?

А.Б.: Най-напред трябва да бъде довършен водопровода и проекта за водоснабдяването. От 2010 година има проект за подмяна на водопровод с асфалтиране на улиците и не знам защо не се работи по него. Трябва да го прегледаме и да търсим финансиране.

Споменахте туризма, това нова идея ли е?

А.Б: Вече има първи стъпки. Селото е на подходящо място, има природни, исторически и археологически забележителности. Мисля, че е добре да положим усилия в тази насока. Но преди това ще ни трябват вода и пътища.

И още един въпрос, който мога да задам само на Вас – какво е да спечелиш с 2 гласа разлика?

А.Б.: Еуфорията е същата както да спечелиш..., но още по-голяма. Трябва да кажа, че очаквах балотажа да е с Метин Мюмюм. Но тези неща остават в деня на изборите, сега предстои работа. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. А аз ще работя за хората, които очакват и искат промяна.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини