В Първомай събират подписи само за Марешки

В Първомай върви само една подписка в момента и тя не е организираната от Шоуто на Слави. Макар да имат и общи въпроси, поставената в аптеката на Веселин Марешки подписка е различна от тази на Дългия и мнозина търсят скрити цели в нея. Очевидно е, че по част от питанията е трудно неподготвен гласоподавател да отговори компетентно: 1. Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите? 2. Подкрепяте ли да се премахне ограничението едно лице да може да открие не повече от 4 аптеки на територията на страната, за да стане пазарът по-конкурентен и да се намалят цените в аптеките? Очевидно става дума за дейности, които се контролират както от пазара, така и от Комисията за защита на конкуренцията, но и дейности пряко упражнявани от Веселин Марешки. В самите въпроси се съдържат в известен смисъл и противоречия, защото един регулаторен орган не на всяка цена би гарантирал по-ниски пазарни цени. А що се отнася до конкурентния пазар на лекарствата, той и в момента е жестоко конкурентен, но проблемът е в това, че има концентрация на аптеки на определени места и пълното им отсъствие на други.

Останалите въпроси имат за цел промяна на политическата система с лек оттенък на популизъм – пълното отнемане на субсидиите за партиите, намаляването на половина на депутатите и свалянето на имунитета на народните представители. Това са въпроси, които циркулират от много време в  обществото и мнозина искат да изкажат мнението си. Част от тях са „яхнати“ и от шоуто на Слави.

Припомняме на всички, които искат да се отнесат с гражданска отговорност към такива допитвания – полагайки подписи, вие по никакъв начин не отговаряте на въпросите, а само подкрепяте желанието на организатора да бъде проведен референдум.

Във формата трябва да напишете трите си имена, адрес и ЕГН, а хората, които събират подписите трябва да имат право да боравят с тази информация.

Според работещи в аптека „Марешки“ до момента от всеки 5 техни клиенти, 4-ма се подписват.

Желаещите да подкрепят Слави  Трифонов в начинанието му да внесе в НС подписи за референдум, ще трябва да пътуват до някой от областните градове около Първомай- Хасково, Пловдив или до Димитровград.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини