Две първомайски грации завоюваха отличия в Ниш

Двете малки грации от Първомай– Гергана Керанова и Елица Николова се завърнаха от международен турнир в Ниш, Сърбия с медали. Гера има две сребърни, а Ели - две бронзови отличия. Момичетата са ги завоювали в дисциплините съчетание без уред и многобой.

Състезателките, за които през лятото parvomai.net ви разказа, тренират художествена гимнастика в СК „Тракия“ - Пловдив. До скоро те играеха само в ансамблово съчетание. За Ниш, обаче, се подготвиха и се явиха с индивидуални програми.

В „Gimnastix“ са се включили над 100 гимнастички от 5 държави, състезаващи се в ансамбъл или сингъл. Треньорката им Петя Бучилова разказа, че момичетата са много упорити. Въпреки че пътуват и съчетават тренировките с учене, те не пропускат занимания. За това състезание са се подготвили за много кратко време – буквално за две седмици. До края на годината Гергана Керанова ще участва в още една индивидуална надпревара – в Търговище, а след това двете момичета започват подготовка с ансамбъла за Държавното първенство.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини