Предстоят балотажи в 8 села от общината

    До тук равносметката от Първи тур на Избори 2015 е 7 избрани кметове в селата от община Първомай– 3 от ГЕРБ, 2 на БСП, 1 от ДПС и 1 независим.Предстоят 8 балотажа:

    Настоящият кандидат на БСП Атанас Кръстев се изправя срещу кметувалия 3 мандата с подкрепата на БСП Петър Тенчев в Брягово. Техните резултати са съответно 41,93% срещу 37,89%. В гласове разликата е 13 гласа.

    Във Виница на настоящия кмет Тодор Тодоров не му достигнаха 5 гласа, за да бъде избран. Подкрепен от ЗС „Александър Стамболийски“ той ще се бори за поста с представителя на НФСБ Емануил Йорданов. Процентите им са 48,85 срещи 41,06.

    В Градина един срещу друг застават представителите на ГЕРБ и БСП. Настоящият кмет Бальо Балев има 41.62 %, а претендентът за мястото му социалистката Смиляна Солакова – 35,85%.

    В Драгойново на кандидата на ГЕРБ Стефан Гечев ще се противопостави на балотажа кандидата на ЗС „Ал. Стамболийски“ Димитър Петров. Те тръгват от 43,43% за първи и 34,86% за втория. Тук любопитна подробност е, че дългогодишният кмет Тенчо Алеков от БСП е с едва 15%. През последния мандат селото имаше наместник и очакаванията бяха в пряка битка Алеков да възстанови позициите си.

    И все пак, най-голямата изненада дойде от Буково. Селото, което се смяташе за крепост на ДПС ще има кмет или от БСП, или от ГЕРБ. На издигнатия от управляващата партия Али Баджаклъ не са му достигнали 3 гласа, за да си вземе мандата. Неговият процент е 48,94, а на съперника му Реджеб Салим – 26,95%.

    Малко не достигна и на настоящия кмет на село Бяла река Петкана Добрева да спечели изборите отново. 46,17% срещу 25,06% за подкрепения от БСП Калофер Митев. Добрева е кандидат на ЗС „Ал. Стамболийски“.

    При огромна конкуренция – общо 7 кандидати в Караджалово,  Мариана Колева от ГЕРБ получи 45,45% процента, които не са ѝ досттъчни за нов мандат и предстои балотаж срещу Николай Ников от ЗА „Ал. Стамболийски“, който има 23,29%.

    Още един кмет отпадна от борбата – Янко Янков от Дълбок извор. За мястото му ще се борят Янка Шейтанова от Коалиция „Възраждане“ и Костадин Кротнев от БСП. На първи тур те получиха съответно 27,22% и 34,06%.

    В най-много битки ще участва БСП – 5. Следват ГЕРБ и ЗС „Ал. Стамболийски“ - 4. В по един двубой влизат АБВ, НФСБ и Колаиция „Възраждане“.


    С 53,47% Радка Велева спечели трети мандат в село Крушево. До сега тя се е явявала два пъти с подкрепата на ГЕРБ, на миналите избори беше независим кандидат.

    В Поройна Пенко Налбантов спечели подкрепата на 61.40% от местните. Той за пръв път се явява на избори, издигнат е от БСП.

    Издигнатият от инициативен комитет Димитър Несторов печели четвърти мандат в село Искра с резултат 54,32%.

    Ангел Хаджиев, подкрепен от ГЕРБ отново беше избран в село Езерово с почти 70% от гласовете на участвалите в избора.

    Втори мандат си извоюва кметът -социалист на Православен Веселин Недев в село Православен – 67,74%.

    Най-безапелационен беше изборът на Мухамед Абед – 88,24%. Това е втори мандат за него, този път е подкрепен от ДПС.

    Татарево има нов кмет – Петко Петков от ГЕРБ. Неговият резултат е 53,56%.

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини