Николай Радулов: Българското оръжие се продава в Сирия от американски фирми

Конфликтът в Сирия няма да приключи, ако умиротворителни сили не отидат на място, смята експертът

Българското оръжие се продава в Сирия от американски фирми и печалбите са огромни. Преди това нашите нямаха право да продават, но намериха начин чрез американски фирми. Това заяви експертът по сигурността Николай Радулов в ефира на Нова телевизия. Той добави, че същото важи за автоматите "Калашников", които се продават от  смесена българско-американска фирма

Ние от години произвеждаме оръжие без лицензи. Произвеждахме направомерно. С направени малки промени се казва, че това е друго оръжие, "калашника" например, и не плащаме, обяснява сагата от години Радулов. „Искаме да ремонтираме два стари самолета, вместо да купим пет нови. Трябва да го направим, защото сме в НАТО. Имаме три самолета и генерал, който ги ръководи. Инвестицията в отбраната винаги е голяма.”

"Това, което се случва в Сирия, е абсурд и няма да приключи, ако умиротворителни сили не отидат на място. Конфликът ще намалеее, когато бъдат прекъснато икономическите му осново. Много от ударите са неточни, много от жертвите са цивилни граждани" обобщи експертът.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини