Откриха първия безплатно саниран блок

"Четвърт милион българи се довериха на Националната програмата за енергийна ефективност", каза по време на официалното откриване на първият саниран блок по програмата в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В церемонията по освещаването на блока участваха още заместник министър-председателят Цветан Цветанов и кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Павлова връчи на домоуправителя на блок 36 в ж.к. „Ален Мак“ грамота за първи саниран блок и поздрави собствениците за смелостта и доверието.

"Искам да благорадя на всички, които живеят в тази сграда, на всички благоевградчани и най-вече на кмета на града, че типично за този край на войводи, не повярвахте на лъжите и инсинуациите, бяхте смели и наистина Благоевград и специално блок 36 в ж.к. „Ален Мак“ станаха емблема на Програмата за саниране. Вие доказахте, че програмата работи и е само и единствено в полза на гражданите", каза министърът.

Изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради стартира именно в Благоевград на 23 юни 2015 г. Ремонтните дейности по първия блок от програмата успяха да бъдат завършени точно два месеца по-късно.

Освен изолация на фасадата, изцяло е подменена дограмата на апартаментите, обновени са и общите части на сградата. Ремонтните дейности обхванаха и 3-те входа на блока. В обновената сграда живеят над 100 души, чиито апартаменти са санирани напълно безплатно.

Освен ползите за хората, с изпълнението на програмата ще се реши и проблемът с визията на кварталите, като цветът на изолацията ще бъде уеднаквен. За улеснение на гражданите, специалистите на община Благоевград изработиха и специални карти, на които са обозначени всички блокове с договор за саниране.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини