Румен Петков: Първанов е спестил от заплатата си 200 хиляди

"Още вчера следобед прокуратурата заяви, че не става дума за участници в "Ислямска държава", коментира бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

По думите му, разузнавателните ни служби следят много внимателно динамиката на процесите в Западните Балкани.

Петков заяви, че над 1 500 са участниците в "Ислямска държава" от Западните Балкани.

Според него, липсата на обмен на информация вреди най-много на България и нейната сигурност. 

"Очевидно става дума за криминален случай", заяви Петков.

"Ние изоставаме с антитерористичното законодателство, което да третира бойците на "Ислямска държава", "Ал Кайда", вижте какво става в Македония, коментира той и добави, че това трябва да е приоритет през новата сесия на парламента.

"Не виждам какъв е проблема да има диалог с ДПС", коментира Петков заявката на лидера на ДСБ за извънредни избори, заради гласуването в парламента и заяви, че целта на АБВ е да получи 200 хиляди гласа на местните избори наесен.

"Не знам защо медиите толкова се вълнуват от тази тема. Какво толкова лошо има в това, че един човек си е купил хотел за 200 хил евро, и ще трябва да плаща и 3 млн. дългове. Първанов няма за какво да се притеснява", заяви Петков и добави, че членовете на АБВ нямали "тревога" по този въпрос.

По думите на Петков със заплатата си на президент е можел да спести 200 хиляди, за да ги даде на сина си за покупката на хотела.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини