Две аварии отстраняваха ВиК в Драгойново

Жителите на село Драгойново и лично кметския наместник Петко Попчев благодаря на В и К – Първомай за бързата реакция и работа по възникналите вчера в Дагойново аварии. Попчев разказа, че едновременно са отстранявани повреди на две места в селото – на магистрален водопровод в посока Буково и на една от крайните улици. Служителите са били над 10 часа на обектите, в най-голямата жега само и само да не оставят населението без вода под палещите слънчеви лъчи.

От 30 години нищо не е правено по водопроводната мрежа на селото – жалва се кметът. На месец се случват по 15 аварии, а много често има и по две в един ден. Кой каквото прави, В и К са в Драгойново. Цялата мрежа е за подмяна, има изготвен проект, има програми. Кога ремонтите ще стигнат до тук – никой не знае. Тръбите и цялата мрежа са морално острели. При наличието на нови технологии и тръби от нов вид е икономически неизгодно и неефективно да се опитваме да поддържаме стария водопровод.

Село Дагойново е известно с наличието на минерални води, но жителите се снабдяват с питейна от Православен. Заради непркъснатите аварии в селото все по-често се сещат за приказката „във вода гази, жаден ходи“.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини