Илия Илиев: Зад процесите в Гърмен и „Орландовци" стоят едни и същи хора

Зад тези процеси - и в Гърмен, и в „Орландовци", стоят едни и същи хора. Това заяви пред bTV депутатът от ДПС и лидер на ромската организация ДРОМ Илия Илиев. По думите му МВР си е свършило перфектно работата и на двете места и сега депутатите също трябва да го направят.
„Законите трябва да важат за всички - той трябва да е твърд и категоричен", заяви Илиев. Според него не е въпрос на саморазправа да се реагира на незаконните постройки.
„Трябва малцинствата да бъдат истински интегрирани", заяви депутатът. „Част от хората в гетата са неоткриваеми и органите на реда трудно се справят с тях", допълни той, като заяви, че са нужни законови промени, за да спре тази практика.
„За нас категорично са престъпници агитките, които са били в „Орландовци", коментира Илиев и допълни, че зад тези процеси стоят едни и същи хора, които трябва да бъдат поставени като дневен ред в държавата. 
Депутатът обвини и определени политици, и определени медии за нагнетяването на напрежението в ромски махали в страната.
„Обществото е огледало на политическия елит - докато позволяваме да имаме политици, които от парламентарната трибуна сеят дискриминация и ксенофобия, не можем да очакваме друго", заяви Илиев и допълни: „Някои телевизии в голяма част от времето също допринасят за това напрежение".

 

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини