МВР провежда операция в "Орландовци", задържаните са вече четирима

Задържаните за конфликтите в столичния квартал "Орландовци" в събота и в неделя вечер вече са четирима, съобщиха от МВР тази сутрин. На място и днес се провежда полицейска операция като се издирват участници в сбиванията между българи и роми.

Сред заловените има такива с криминално минало.

Присъствието на полицията в квартала днес ще е засилено заради информация в МВР, че във "Фейсбук" се организират групи, които се готвят да дойдат в квартала като носят "брадви, тояги" и други подръчни средства, с които може да се нанася побой.

Според представителите на полицията част от организиращите се хора, които по принцип участват в масови безредици покрай големи спортни събития.

Прииждащите в квартала агресивно настроени хора нямат изразен лидер, с който полицията да разговаря, посочиха представителите на МВР.
Младен Маринов, директор на СДВР, посочи, че по принцип в този квартал обстановката не се отличава от другите, където също има сигнали заради шум и високо пусната музика - по около 10-15 на денонощие.  "Обстановката не е изострена на фона на цяла в София", посочи той.

Кметът на общината Тодор Кърстев каза в отговор на въпрос, че всеки месец се правят проверки на незаконното строителство в квартала и в момента има описани 14 такива къщи като случаите за тях са предадени на ДНСК. Докато обаче върви тази процедура може пак някой да е достроил нещо, обясни той.

От МВР посочиха, че паралелно на това напрежение в столичния квартал от последните дни е започнали  летния туристически сезон, който изисква засилено полицейско присъствие и по Черноморието. От думите му се разбра, че е трудно да се запази баланса на полицейското присъствие в цялата страна.

От полицията призоваха живеещите в квартала да не допускат външни за него хора да провокират напрежение.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини