2 °C

Над 200 деца рисуваха за 1 юни

Изображение 1 от 4

  Над 200 деца се включиха в един по-различен Първи юни,  организиран тази година от Община Първомай и Образцово ОНЧ„Св.св. Кирил и Методий” Благодарение на щедрото спонсорство на фирмите „ОфисиТе” и „Дивна”, празникът премина под наслов – „Рисунката – да рисуваме с „ОфисиТе” и „Дивна” и всъщност възстанови традицията на фирмата за рисунка върху асфалт, която през последните години беше  позамряла. Управителите Пеню Запрянов и Атанас Колев и съпругите им осигуриха пособия за рисуване – листове, моливи, бои, тебешири, за да рисуват децата на Първомай без ограничения на произволно избрана от тях тема. Жури от трима човека оцени най-добрите рисунки, а наградите за отличените отново осигуриха спомоществователите от „ОфисиТе” и „Дивна”. Наградите връчиха зам.- кметът Юлиян Димитров, който приветства децата и съпругата на Атанас Колев,  Гергана Колева.

  Две цветни работилници бяха предвидили организаторите от Централна общинска библиотека – работа с глина с ръководител Нина Андреева и рисуване с къна с под ръководството на Красимира Петрова.

  В празника участва и „Клуб на радостта”. Водеща на програмата бе библиотекарката Диляна Глушкова.

  Успоредно с рисуването и работата в работилничките на открита сцена вървеше богата програма: Радост Грозева, Виктория Николаева, Магдалена Делчева, Деница Рашкова и Румяна Палазова пяха, а Наско Топузов рецитира стихотворение. С танци се представиха „Арт Денс” и „Веселите крачета” с хореограф Ангелина Кръстева и танцов състав при НУ „Христо Ботев” с ръководител Йоана Димова.

  Младежката структура на БЧК при СОУ „проф.д-р Асен Златаров” в специално построена шатра раздаваше лакомства на малчуганите. Много сладоледи и вкусотии получиха децата от програмата и зрителите, осигурени от читалището и поделение „Образование и култура“ при Общинска администрация. Веселието, смехът, забавлението и настроението съпътстваха през цялото време Празника.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  04 дек 2020

  Случаен виц

  Последни новини