Никога да не сме предатели и неверници, зоват от АБВ

    Никога да не сме предатели и неверници, никога да не предадем народа си, колкото и да е трудно понякога, да сме преди всичко човеци и патриоти. За това призова в декларация от името на АБВ депутатът Петър Кадиев в Деня на Христо Ботев.

    Всяка година на 2 юни в 12 ч. сирените в цялата страна в продължение на три минути оповестяват отдаването на почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

    На 2 юни 1948 г. точно в 12.00 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна. Денят за всенародна почит официално се отбелязва от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват и живи Ботеви четници.

    "Вече 168 години от както звездата на Христо Ботев осветява нашия път, роден да бъде голям, да бъде водач, роден да обича родината си повече от всичко, роден да загърби личното си щастие за щастието на своя народ, да убеди много българи да се борят за свободата и да загубят живота си за родината, роден да стане гениален поет само с 20 стихотворения, които са преведени на много езици", отбеляза Петър Кадиев.

    Заради това според него депутатите имат модел за подражание.

    "Имаме стимул да се равняваме към идеалите на героите, да положим усилия за мъдрост, за сигурния живот утре, за бъдеще което отговаря на идеалите на Ботев и Левски за права и свобода, демокрация и независимост", допълни депутатът от АБВ.


     

    Източник: http://www.dnes.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ша
      Шапка
      0 0
      11:41, 2 юни 2016
      Питайте някой пенсионер Бесепар / те повечето са такива/ - какво ще каже за Първанов и АБВ ! Ще ви каже и че по-скоро за Иван Костов ще гласува отколкото за Капо ди тути капи два мандата за президент.
    Последни новини