Почина, пребитото от баща си, дете

Въпреки интензивните грижи и проведените реанимационни мероприятия в продължение на 6 денонощия, момиченцето Станка, на 1 година и 9 месеца, което бе прието в изключително тежко състояние и кома през нощта на 3 юни, е починало снощи, без да дойде в съзнание.

Това съобщи проф. Виолета Йотова от варненската болница "Света Марина", където беше настанена Станка.

Припомняме бащата Милко Стоянов - Мюмюш, както му викат във варненската циганска махала "Максуда", беше оставен от варненския съд постоянно в ареста.

Обвинението срещу него е за опит за убийство и блудство над малката му дъщеричка.

Според съда изводите на съдебно-медицинската експертиза, както и сведенията от разпити на свидетели са еднопосочни и подкрепят обвинителната теза. Според информация от съда най-категоричното доказателство на обвинението е Съдебно-медицинската експертиза, която установява десетки травматични увреждания по тялото на детето, някои от които са от 10-на дни.

Обвинението е за опит за умишлено убийство законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.Наказанието за блудство с малолетно лице е от 1 до 6 години "лишаване от свобода".

Милко Стоянов се яви в съдебната зала със сериозно наранено лице. Стана ясно, че раните са получени от съседи в кв. Максуда, които са подгонили и пребили Мюмюш, когато той е тръгнал да бяга след сигнала на майката. Реално идването на полицията е спасила бащата.

Преди заседанието Милко Стоянов заяви, че не е виновен, че не е посягал на детето си и че побоят е нанесен от майката. Стоянов призна, че е посягал на майката, но само когато тя е била детенцето.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини