Янеца: Постигнахме си целта, сега ни трябва финансово спокойствие

Бяхме по-добрият отбор в двубоя с „Верея“ - Стара Загора, момчетата изпълниха всички указания точно и заслужено победихме – каза треньорът на „Борислав“ - Димитър Янчев – Янеца след мача за влизане във „В“ група, завършил 2:1 за първомайския клуб. . След като похвали футболистите си, той изказа специална благодарност на публиката – Бяха страхотни, създадоха неповторима атмосфера, благодаря на всички, които отделиха време и пари, за да дойдат до Пловдив. Янеца не пропусна да благодари и на parvomai.net, за това че през цялата година отразяваше мачовете на тима.

Играчите, които участваха в срещата бяха – вратарят – Митко Грабчев, Християн Момчилов, заменен в 75 мин. от Тенчо Тенев, Никола Данчев, Петър Ангелов, Георги Славчев, Апостол Павлов, който в 50 мин.отстъпи мястото си на Петър Станев, Васил Стефанов, Гюрсел Вели, Теодора Нейков, Георги Якимов, заменен в 80 мин.от Димитър Далев и Димитър Янчев, който в този мач освен играещ треньор беше и капитан.

Ден след решителния мач на „Борислав“, с който отборът постигна целта си – влизане във „В“ група, треньорът е пред ново изпитание. Първенството започва на 7 август. Това означава, че тренировките трябва да бъдат подновени до края на месец юни, а пари - няма. Първата крачка е финансовото обезпечаване на клуба. Според треньора почти всички футболисти са готови да останат в отбора, но ще трябват поне още 3-4 играчи, за да не се превърне „Борислав“ в боксова круша за отборите от групата. А там играят „Черноморец“ - Бургас, Сливен, „Марица“ - Пловдив и други.

Героят на мача – Васил Стефанов

Не съм направил нещо кой знае какво. Ние бяхме по-добрият отбор. Момчетата на „Верея са много млади и се случи това, което беше логично. Не съм герой. По-скоро съм доволен, че отборът постигна целта си. Най-вероятно ще остана в клуба защото отборът е страхотен и сме в чудесни отношения всички.

Капитанът Добрин Милчев

Той изгледа мача от резервната скамейка. Пропусна го заради счупен крак. „Много е кофти да си играл цял сезон и в най-важния мач да не можеш да вземеш участие. Но момчетата бяха страхотни. Ние сме добър отбор. След 15 дни свалям гипса и започвам тренировки.

Гюрсел Вели

Един от най-опитните футболисти на отбора получи разрешение да играе буквално в последния момент.

Бях притеснен – разказва той – до последната минута - Постъпих в болница с тежка диагноза, но ми направиха всички изследвания и се оказа, че съм здрав. Още преди мача бяхме сигурни, че това ще е най-лесният мач, ако сами не си го направим труден. Можехме да бием с поне 4:0.

Гюрсел Вели също би искал да остане в „Борислав“ през следващият сезон.

Атанас Кичуков – председател на ФК „Борислав“

Тотално превъзходство, огромна разлика в класите. Надявам се, че Митко Янчев ще остане треньор. Следващата стъпка е финансово обезпечаване на отбора. Предстоят разговори, нуждаем се от 3-4 качествени попълнения.

Разговаряхме с ръководството на „Верея“. Не можаха да повярват, че с такива средства като нашите може да съществува такъв отбор.

Костадин Момчилов – един от най-запалените фенове

Бях убеден, че това ще е резултатът и спокойно изгледах мача. Жалко, че на бориславци не им беше дадена възможност да покажат какво могат. През второто полувреме дадоха въздух на противника, но все пак първомайци доминираха на терена.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    90
    900900
    13 -4
    15:55, 8 юни 2015
    Хора едно ще ви кажа. Подкрепяйте местния отбор , подкрепяйте родния си град. Не може да ходим да викаме за левски , цска , ботев и т.н. , а на мач на Борислав да не се ходи или да се ходи за да се чоплят семки. Семкаджии сме си и това е . Има ли интерес ще има и спонсор и подкрепа от общината . Нека в новия сезон сме зад отбора.
  • 2
    _1
    _1433769209
    18 -4
    16:22, 8 юни 2015
    Браво на момчетата.Честито!Но изказването на човек десетилетия на общинска ясла е повече от арогантно.Имам предвид Кичуков.Условията при които играха момчетата бяха по -добри от тези на другите отбори в групата това бе и основната причина да успеят.Не търсете попълнения от другаде .! Този отбор с попълнения от общината играещи в по-долната група е в състояние да върне старата футболна слава на Първомай.И ако се намерят спонсори да не позволяват Кичуков да разпределя парите.
  • 3
    Ul
    ultras
    12 -7
    16:43, 8 юни 2015
    Браво на момчетата . Предлагам за следващия сезон :
    1. По - висока посещаемост
    2. Билети на цена 2-3 лева с цел поне малка финансова подкрепа от феновете.
    3. Каса за дарение пред съблекалнята - който колкото може да отдели.
    4. Парите веднага след всеки домакински мач , макар и малко да се разделят между играчите, без да се броят от кичука :)

    И по 20 лева да си делят на мач , все е по-добре от НИЩО
Последни новини