Михаела Чепишева пребори и по- големите от нея


Михаела Чепишева отново доказа, че е голям таланти пребори конкуренцията от 13 годишни момичета. По решение на треньорите Миша и останалите от отбора се включиха в турнира за 13-годишни деца в Нова Загора на 30 май. Звездата на „Атлет“ показа израстване и без да трепне победи конкурентките, които са с по 2 години по- големи от нея. Нещо повече – в изигранит от нея 3 срещи в предварителните групи, четвъртфинал, полуфинал и финал, тя не загуби нито гейм. Всичките си 6 срещи ги взе с 2:0 гейма.

Тази победа ни радва повече от победа на републиканското срещу връстничките ѝ – сподели треньора на децата Илиян Кръстев – за пръв път тя победи всичките си съпернички от горната група.

В конкуренция с 50 деца излязоха още Станимир Терзиев, Георги Мнчев, Светослав Раев, Елеонора Иванова и Калояна Налбанотва. Всички те взеха по две от срещите в предварителните групи, но отпаднаха в надпреварата.

Калояна, която е 9-годишна, само два дни по- късно участва в Пъроюнския турнир в Стара Загора и безапелационно стана първа. За награда получи ракета от реномираната фирма Баболат. А с малчуганите от детската градина се проведоха игри, спечели от друг състезател на КФВС „Атлет“ - Кристияна Трифонова. Малкият Христо Костов игра с децата 7- 9 години и победи в две срещи, но отпадна на четвъртфиналите. От детската градина се включиха Тодор Димитров, Златомир Петков, Димитър Димитров и Александра Василева. В турнира, посветен на Деня на детето, участваха над 70 момичета и момчета.

През целия юни децата ще се състезават в различни тунир, някои от които с международно участие.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини