22 °C

Влади Въргала и Андрей Слабаков се включват в кампанията "Равни под слънцето" от първомайска земя

С прожекция на два филма – за малки и големи ЦОП – Първомай ще се включи в Националната кампания за толерантност „Равни под слънцето“. Първомайските деца ще могат да изгледат анимацията „Котаракът в чизми“ от 18 часа в пленарна зала на 25 май. В същия ден, но от 21 часа на източните стълби на Общинска администрация ще бъде прожектиран филма „Шменти -капели“, а публиката ще има възможност да се срещне с режисьора и продуцент на филма Владислав Карамфилов - Влади Въргала. Друг гост на събитието ще бъде Андрей Слабаков.

С прожекциите „Соник старт“ ще отбележи и 5-ия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа в Първомай. В оргнизацията на събитието помага и Община Първомай.

Целта на Кампанията „Равни под слънцето“ е да създаде повече възможности за утвърждаване на положителен модел на поведение както в семейството, така и в обществото; да предизвика отговорно и толерантно отношение към другостта, произтичаща от различие на база: пол, раса, етническа принадлежност, физически белези и др., и да насърчи взаимността между хората, към природата и животните.

В периода м. февруари – м. ноември 2015 г. екипите на организацията от Направление „Управление на социални услуги“ ще реализират редица дейности на местно и национално ниво.

 

Кампанията стартира с Национален конкурс за комикс на тема: „СУПЕРСТАРТ – РАЗЛИЧНИЯТ ГЕРОЙ“, резултатите от който се очакват до края на месеца.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  74
  742
  0 0
  06:46, 20 май 2015
  За пръв път чувам за ЦОП в Първомай , който действал вече 5 г. Може ли по-подробно представяне на дейността му. Благодаря.
 • 2
  Цо
  ЦОП Първомай
  1 0
  14:31, 21 май 2015
  Повече информация може да намерите в сайта на СОНИК СТАРТ или ЦОП Първомай, както и да ни посетите на улица"Гимназиална"1, в двора на ОУ"Св.Св.Кирил и Методий", срещу входа на църквата. За нас ще бъде чест и удоволствие да разкажем за дейността на Центъра за обществена подкрепа!
 • 3
  _1
  _1432359362
  0 0
  08:25, 23 май 2015
  поредните лапачи
Последни новини