Вторият пилот на разбития самолет ”репетирал” снижаването

Вторият пилот от "Джърмануингс" Андреас Лубиц в деня на катастрофата е "репетирал" снижаването на самолета часове преди да разбие машината във френските Алпи.
Еърбъс А320 на "Джърмънуингс", изпълняващ полет от Барселона за Дюселдорф, бе разбит от Лубиц на 24 март във френските Алпи. Всички 150 души на борда загинаха.

Прокурорите смятат, че вторият пилот умишлено е заключил вратата на пилотската кабина, изолирайки командира на самолета, след което е снижил рязко височината на полета - до височина от около 30 метра, предизвиквайки катастрофата. Самолетът се е разбил в планинския район със скорост от 700 км/ч, което е довело до незабавната смърт на всички на борда. 

Оказва се, че Лубиц е "репетирал" снижаването на височината на полета по време на предишен полет - от Дюселдорф до Барселона, часове преди да разбие машината, съобщи германският в. "Билд", цитиран от Ройтерс и БТА. 

В публикацията на изданието се отбелязва, че това е записано в предварителния доклад за разследването на катастрофата, който се очаква да бъде оповестен тази седмица. 

В него е посочено, че вторият пилот е "тренирал" снижаване на полета на по-ранния полет същия ден, което е било необосновано от техническа гледна точка. Вестникът цитира източници от френското разследване. 

По-рано стана ясно, че Лубиц е проучваял в интернет методи за самоубийство и данни за системите за сигурност на блиндираните врати на пилотските кабини.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини