Авариралият руски космически кораб щял да падне на 9 май

Товарният космически кораб „Прогрес М-27М" може да навлезе в плътните слоеве на атмосферата на 9 май, когато в Москва ще се проведе грандиозен военен парад. Това съобщават американски сайтове, които наблюдават обекти в Космоса на базата на данни на Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД), отбелязва ТАСС.

„Според прогнозата обектът ще навлезе в плътните слоеве на атмосферата в събота, 9 май 2015 г., в 23:50 часа московско време", се посочва в съобщенията.

Сайтът "Фри бикън" потвърждава прогнозираната дата, но уточнява времето - 20:30 часа московско време. В информацията си то се позовава на представители на НОРАД.

Авариралият товорен кораб "Прогрес М-27-М" беше изстрелян във вторник, 28 април, от космодрума Байконур с ракетата-носител "Союз-2.1а". Той се оказа в неразчетена орбита, връзката с него беше изгубена и специалистите признаха за невъзможността той да бъде скачен с Международната космическа станция (МКС). Сега се разглеждат варианти за потопяването му в океана.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини