Задържаха над 100 бежанци в Турция на път за България

Група от 104 нелегални имигранти са били задържани от властите в турската провинция Одрин. Бежанците пътували към България.
Групата се е опитвала да пресече нелегално границата между Турция и България, съобщи турското онлайн издание BGN News, като се позова на официални източници. 

Имигрантите са били задържани от екипи на одринската жандармерия в селата Боснакьой, Кемал, както и в областите Узункьопрю, Мерич и Лалапаша, предаде "Фокус".

Задържаните са били тунизийци, сирийци, палестинци и граждани на Мианмар. 

Изданието посочва, че Одрин е една от двете провинции, заедно с Лозенград, които граничат с две държави от ЕС – Гърция и България. Затова и много нелегални имигранти се опитват да преминат нелегално през турската граница именно там.

В средата на април турските власти задържаха група от 35 сирийски бежанци, скрити в товарен влак, пътуващ от Одрин към България. Докато влакът се подготвял за отпътуване от граничната гара, служителите на железопътния пункт чули плач на бебе и започнали да проверяват всички вагони. Така разкрили групата от бежанци, сред които имало няколко жени с малки деца.

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини