Неработещо iPad приложение приземи десетки самолети на American Airlines

Дефектно iPad приложение накара няколко десетки самолета на American Airlines да се приземят принудително във вторник, предаде Би Би Си.

Проблем в софтуера на iPad е накарал приложението, използвано от пилотите да разглеждат плановете на полета, да спре да работи.

Фирмата обяви, че ще използва все по-малко хартия в пилотските кабини през 2013 г., за да спести от тегло и да не се налага персоналът да носи тежки документи на борда. Компанията смята, че този ход ще спести повече от 1.2 млн. долара от гориво всяка година.

От компанията заявиха, че все още разследват причината за проблема.

"Някои полети на American Airlines са имали проблем с компютърно приложение на пилотските iPad вчера вечерта", каза говорител на компанията пред Би Би Си. 

"В някои случаи, самолетът е трябвало да се върне до летището, за да получи достъп до Wi-Fi връзка, за да се реши проблема. Извиняваме се за неудобството на нашите клиенти, но всички полети излетяха към техните дестинации скоро след това."

Серж Гойкович, главен изпълнителен директор на Curbstand - компания, поддържаща приложение за паркиране, е бил един от засегнатите пътници.

Той написа в профила си в Туитър, че полетът му от Сан Франциско до Лос Анджелис полет е бил в състояние да излети само след като екипажът е отпечатал на хартия нужните карти.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини