Армията е рискова за националната сигурност

Армията е в състояние, което е рисково за националната сигурност, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред TV7. В момента има 3885 незаети щата за военнослужещи, като 1500 от тях са за офицери. Младите отказват да работят в армията, тъй като професията не е атрактивна. Липсват пари за въоръжение, няма дори за обувки, допълни гостът. В продължение на години военният комплекс се разграбваше, не може оръжия, които до преди 15 години сами сме произвеждали, днес не можем да ремонтираме.

Нямаме самолети, а флотът ни може да служи само за учебни тренировки. Сред вариантите да обновим самолетите са да продадем миговете и да купим нови самолети, или да ползваме тези на американските бази у нас. При купуване обаче има хора, които веднага започват да пресмятат комисионите, допълни Каракачанов.

Той посочи, че у нас има двоен стандарт и към бежанците. 70-80% от тях не бягат от войната, а преминават транзит през България в стремежа си да се установят в Западна Европа, където ще получават социални осигуровки. Ние обаче се мъчим да ги интегрираме, затваряме ги в лагери, затова се получава напрежението, заяви Каракачанов.

Той посочи, че има два варианта – да поискаме помощ от Европа и да изградим защитни съоръжения на границата или да си затваряме очите за потока бежанци, както правят в Гърция и Румъния.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини