АБВ в Кърджали избира нов национален лидер на партията

Изборният ден за пряк избор на председател на политическа партия Алтернатива за българско възраждане в община Кърджали започна точно в 9.00 часа. Пръв вотът си в урната пусна председателят на Общинския съвет на общинската организация, г-н Ангел Коджаманов.

Право да гласуват за председател на формацията имат както всички членове на партията, така и симпатизантите. Вотът се подава в две различни урни, като всеки глас на симпатизант на ПП АБВ ще бъде с консултативен характер – няма да бъде преброен в общия вот, но ще бъде взет под внимание при анализа на резултата от гласуването. Причината е, че партията все още няма създаден регистър на хората, които, без да са членове на партията, подкрепят идейно инициативите й. Те ще  участват с трите си имена и с актуален имейл. Целта е партията да има контакт с тях и възможност те да бъдат включвани в допитвания за действията и политиките й. Регистър на симпатизантите си партията изработва в момента и макар, че подобна практика е новост за България, в други европейски държави, като Франция, Англия и Гърция, се прилага отдавна.  

От 00.00 часа днес, 25 април, във вътрешнопартийния вот членовете на АБВ могат да гласуват и електронно. Изборният ден и за двата вида гласуване – традиционният и електронният, ще приключи точно в 18.00 часа.

Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати – Стелиян Стефанов – председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков – член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов – президент на Р България (2002-2012) и настоящ лидер на ПП АБВ.

Информация за активността в изборния ден ще бъде подавана в 11.00 ч., в 15.00 часа и между 19.30-20.00 часа.

 Пресцентър на АБВ в Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини