Пет израза, които липсват от речника на успешните хора

1. Не е честно

Сигурно е така, но какво от това? Честно или не, то се е случило или предстои да се случи и ако искаш да се справиш, мисли какво можеш да предприемеш. Реалният живот не нито справедлив, нито несправедлив  - има само действие или бездействие. Вместо да казваш "Не е честно", намери начин да промениш нещата в желаната от теб посока. И не забравяй, всички искаме да е честно.

2. Няма да стане

Пророчеството за негативен изход сякаш съпътства всеки първи опит. Да не го предприемаме тогава? Дори да не стане, трябва да опитваме, да търсим начините поставената цел да бъде постигната. Ако не го правим, естествено "няма да стане". Тези думи просто демонстрират нежелание да се поеме риск, мързел да се подготвим за задачата или некъдърност да се намери решението й.

3. Мисля, че...

Добре, държиш да се знае, че това е лично мнение. Но в професионален план или знаеш как да се справиш, или не знаеш. Естествено е да мислиш, а успешните хора не ползват този израз, защото си отварят устата, когато са убедени в правотата на мислите си.

4. Не мога (да го направя)

Колкото и да си добър в професията си, няма начин да можеш всичко. Да придобиваш нови умения означава точно това - да започнеш да можеш неща, които не си можел. Колко пъти опита преди да кажеш "Не мога", потърси ли съвет от някой, който "го може", въобще отдели ли някакво време, преди да развееш бялото знаме?

5. Грешката не е моя

Произнасянето на тези думи означава, че си наясно, че има грешка, но няма да си мръднеш пръста. Или се каниш да обвиниш някой друг или въобще се отнасяш безотговорно, бранейки егото си. Успешните хора не шикалкавят така, за тях е очевидно, че грешки стават, по-важното е колко добре се справят с тях. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини