Нова идея: Не Цацаров, а Горанов ще спира сделки

Мнозинството обмисля редакция на първоначалната си идея главният прокурор да спира за 48 часа сделки на бизнеса. Промяната беше внесена в парламента след като които банкерът Цветан Василев продаде шест дружества на консорциума LIC33 за 1 евро.

В петък обаче поправката изненадващо беше оттеглена и не бе гласувана, въпреки първоначалната готовност за това. Днес Цветанов обяви, че тя ще бъде прецизирана между първо и второ четене и е възможно правомощието по спирането на бизнес сделки да бъде дадено на финансовия министър, а не на главния прокурор.

„Ще прецизираме текстовете, ще преценим дали финансовия министър да бъде натоварен с тази отговорност“, каза пред bTV Цветанов. 

Той отрече да има конфликт между него и правосъдния министър Христо Иванов. Подозрения за това се появиха в края на миналата седмица, когато Цветанов и група депутати  внесоха закон, свързан с изпълнението на съдебната реформа. Подобен проект обяви, че ще внесе и министърът на правосъдието. 

Днес шефът на групата ГЕРБ обяви, че отношенията между министъра и ГЕРБ са били поднесени спекулативно в медиите. „В петък съм разговарял с него, в четвъртък той е разговарял с председателя на правната комисия Дани Кирилов“, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че и ГЕРб, и кабинетът стоят зад правосъдния министър и бламиране няма. 

Пред bTV Цветанов изпадна и в лични откровения. Той обясни, че през тази седмица ще стане на 50 години, а на въпрос на водещия дали е доволен от себе си, отвърна: „Много съм доволен от себе си“.

Бившият вътрешен министър обясни и, че не се страхува, че може да бъде осъден. „Чувствам се прекрасно. И на 50 духа и силата ми е като на 35“, каза той.


Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини