Жестока катастрофа край Върбица: Жена загина, 25 са ранени

56-годишна жена е починала, а 25 души са били ранени при тежка катастрофа край Върбица, област Шумен. Водачът е изгубил контрол над камиона.
Вчера в 18 часа е получен сигнал в Министерството на здравеопазване за преобърнат автомобил ГАЗ-66 в гориста местност край Върбица, област Шумен. В камиона са пътували около 40 души. В хода на разследването ще се изяснява точният им брой, допълват от МВР.

От полицията съобщиха, че водачът на "ГАЗ-66" е загубил контрол над камиона при спускане в гористата местност с голям наклон край Върбица и камионът се е ударил в мантинелата, вследствие на което хората са паднали в 8-метрова пропаст, предаде БНР.

Една жена, на 56-годишна възраст, от Върбица, е починала на място при инцидента.

В шуменската болница са отведени 14 жени и шестима мъже, сред тях - и водачът на товарния автомобил - О.Ш. (41 г.) от Върбица. След преглед в болничното заведение за лечение са настанени седем жени, най-младата от тях е на 17 години. Другите шест и мъж на 59 години са настанени за лечение в ортопедичното отделение с различни фрактури.

Една жена е в медикаментозна кома.

Министерство на здравеопазването следи ситуацията и е в готовност да реагира при необходимост.

Министър Москов изказва съболезнования на близките на загиналата жена.

Водачът на товарния автомобил (41 г.) от Върбица е правоспособен. Пробата му за алкохол е отрицателна. Изясняват се причините за пътното произшествие.

Жени от катастрофиралия камион смятат, че са отказали спирачките и газката се е забила в мантинелата. Те обясниха, че клоните в каросерията ги "набрали" за огрев. Сложили чувалите върху тях и седнали. Затова били по-нависоко и при силния удар полетели право в дерето. Освестили се там и не помнят какво точно е станало. Пред Нова телевизия жените споделиха, че са безработни и се препитават с бране на див чесън. Надницата им била 7-8 лева на ден.

Разследването на причините, довели до инцидента, са под надзора на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини