Пребиха млада жена за 20 лв., пуснаха крадците срещу 400 лв.

25-годишна млада майка е била жестоко пребита заради 20 лв. Крадците са пуснати от ареста срещу общо 400 лв. Единият е известен на полицията.
Инцидентът е станал на осми срещу девети март на ул. "Македония" в центъра на Самоков, съобщи Нова телевизия. Биляна Иванова и приятелката й Станислава (29 г.) празнували в дискотеката и си тръгнали към 4.30 ч. Докато чакали такси, ги заговорили две момчета с качулки.

„Попитаха дали сме празнували осми март, казах, че чакаме мъжа ми да ни вземе, след което се огледаха и си казаха „Да ги нападаме ли?”, тръгнахме да бягаме, но те ни хванаха”, разказва Станислава. 

Тя започва да крещи, но крадците нападат Биляна. 

„Борехме се на улицата, още не бях паднала. След това вече си спомням, че вече паднах на колене. Усетих силен ритник в главата и от удара паднах на земята, вече по корем. Следващият момент, който си спомням, е, че вече и двамата ме ритаха в главата”, разказва тя. 

В чантата си тя имала не повече от 20 лева, козметика и лични документи.

Не си обяснявам, защо не си пуснах чантата. Може би, ако я бях дала по-лесно и по-бързо, нямаше такава жестокост да проявят. Може би сега щях да изглеждам по-добре”, допълва момичето.

Докато бият приятелката й, Станислава се обажда на полицията и на Спешна помощ. 

Нападателите са заловени на следващия ден - Калоян Стоянов-Шахтата, на 20 г., и Кристиян М., на 18 г., и двамата от Самоков, от ромски произход, пише в."Вяра". 

Пред полицаите обяснили, че били пияни. Поискали пари от момичетата, но след като не им дали, решили да набият едното. 

„Единият е взел десет лева, другият - пет. Чантата я бяха изхвърлили в реката. Едното лице е известно на МВР, другото не. И двамата не са осъждани”, казва началникът на РУП-Самоков Иво Трайков. 

Срещу тях е образувано бързо производство под наблюдението на Районна прокуратура – Самоков. 

Затова, че са с чисто досие, двамата са на свобода след 24 часа в ареста и парична гаранция от по 200 лв. 

„Не съм и расистка, но просто не знам какво да кажа. Надявам се да не го правят повече това, защото са млади хора”, каза Биляна пред bTV. 

„Благодаря на РУП – Самоков за бързо извършените следствени действия по откриването и задържането на двамата, които ме пребиха. Искрени благодарности за търпението и съпричастността на разследващите полицаи. Отзоваха се всички, дори и служителите в отпуск. Това ми дава надежда, че България има бъдеще, че детето ми би могло да живее тук. Благодаря на всички, които ме подкрепиха във фейсбук, и се надявам никой друг да не преживее ужаса, който преживях аз”, споделя тя.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини